KÖPGUIDE

Köpguide

Det är mycket att tänka på när man ska köpa den perfekta jackan, skidkläderna eller vandringsbyxorna. Därför har vi valt att samla ihop all fakta du behöver för att hitta det perfekta klädesplagget till dig och dina behov. Kolla in våra heltäckande guider för grundligare information, och om du hellre vill ha ett snabbt svar rekommenderar vi att kika igenom våran snabbguide!   

Heltäckande köpguider

Allt du behöver veta:

Snabbguide

Hur är passformen på våra kläder?

Vi strävar efter att all våra kläder alltid ska var true to size, därför rekommenderar vi att du väljer din vanliga storlek. Om det däremot skulle förekomma att plagget har en annorlunda passform så står det tydligt i plaggets beskrivning. När man handlar en jacka anser vi generellt att det är bättre att gå upp en storlek om du tvekar mellan två, då du gärna vill ha en liten luftspalt i jackan för att kunna få plats med ett mellanlager. 

Vad är skillnaden på våra höst & vinterjackor?

Våra höst och vinterjackor skiljer sig både i material, passform och utseende. Vilken du ska välja är helt baserat på vad ditt användningsområde med jackan är. Våra jackor finns både som vattenavisande eller vattenavstötande, och i materialen RDS dun eller polyester. I slutändan är allt som räknas vilken stil och vilken typ av jacka du vill ha. Det viktigaste är att du älskar jackan då du är den som kommer att bära den varje dag. 

Vilka vandringsbyxor ska jag välja?

Vi erbjuder ett flertal olika vandringsbyxor och därför förstår vi att det kan vara svårt att veta vilken av de olika byxorna man ska välja. Det som skiljer sig åt på de olika byxorna är materialet, antal fickor, dragkedjor, ventilation, om de har förstärkta knän och hur vattenavvisande byxan är. Vi rekommenderar att du väljer byxa med hänsyn till vad du har för behov, funktion och vad du vill ha för typ av passform. 

När ska jag köpa vattentäta kläder?

Vi har allt från vattenavisande till vattentäta byxor och jackor, hur du ska välja beror helt på vad du ska använda plagget till. På alla våra plagg finns en vattenindikator som visar ungefär hur vattenavvisande eller vattentät ett plagg är, detta är till för att underlätta för dig i ditt beslut. Om du till exempel ska vara ute och gå i regn rekommenderar vi att välja en jacka som har från 5 000 till 10 000 vattenpelare. För att göra det enkelt desto högre nummer desto bättre. Men om du vill ha en jacka som tål lite duggregn till och från arbetet räcker det att välja en som enbart är vattenavvisande.  

Vilken pilejacka ska jag välja?

Vi har ett flertal olika pilejackor och det är inte alltid lätt att veta vilken man ska välja. Det som skiljer jackorna åt är om de har en fullzip eller halfzip och ifall de är fodrade eller ej. Vilken pilejacka du ska välja beror helt på vad du vill använda jackan till. Om du vill ha den som ett mellanlager rekommenderar vi vår fullzip modell, och om du vill ha en varmare jacka rekommenderar vi våra fodrade pilejackor. Är du istället ute efter en pileväst rekommenderar vi vår fantastiska väst Knippla.